Verviers, de hoofdplaats van het arrondissement, heeft momenteel een nieuw nadrukkelijk gezellig en ontvankelijk imago.

Verviers probeerde zich al lang opnieuw uit te vinden

Ons gemeenschappelijke industriële verleden was een bron van trots, maar ook van nostalgie.

Onze stad treedt momenteel een nieuw tijdperk in. De socio-economische hindernissen zijn nog niet verdwenen, maar we voelen dat er van alles verandert en beweegt! Het winkelcentrum Crescend’eau is een echt succes, en een genie als Jean-Philippe Darcis koos met de Chocolaterie voor een museum waar geschiedenis gecombineerd wordt lekkernij.

 

Verviers: l'industrie lainière / Le Musée du Chocolat de Jean-Philippe Darcis © Ville de Verviers / FTPL Patrice Fagnoul

Wolindustrie en uitzonderlijk erfgoed 

De geschiedenis van de stad is nauw verbonden met de wolindustrie en heeft een rijk architecturaal erfgoed.

De oude Grand’Poste, de rechtbank, het stadhuis en het stadsplein zijn onlangs vernieuwd.

Andere gebouwen worden in de komende jaren gerenoveerd: in het Hôtel de Biolley worden alle collecties van de gemeentelijke musea ondergebracht en het Grand-Théâtre - het emblematische cultuurgebouw in Verviers - zal weer schitteren als voorheen.

Het stadscentrum wordt met trots vernieuwd en Verviers stelt zich open voor het toerisme. Verviers ligt aan de Venen en het plateau van Herve, en is daarom ideaal gelegen om de plezieren van de stad te combineren met een uitstapje in het platteland.

  

Verviers:  Le Palais de Justice / l'ancienne Grand Poste / L'Hôtel de Ville © Ville de Verviers

Sport en cultuur

Verviers is ook een vrijetijdsstad, zowel cultureel als sportief!

Tal van festivals, jogging tijdens de maand juni, de grote rommelmarkt van Pasen, het chocoladefestival, de verlichting en de ijsbaan op het einde van het jaar, allemaal gelegenheden om zich te vermaken!

 

Verviers: le festival FiestaCity / Le Grand Jogging © Ville de Verviers

Zin om te shoppen?

De stad heeft meerdere commerciële kernen en de straten van de binnenstad zijn gedeeltelijk voetgangerszones. Momenteel wordt in Verviers de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van de Spintaywijk, waar een commercieel centrum zal worden gebouwd.

 

Verviers: le piétonnier et les commerces © Ville de Verviers

Bouwen aan de toekomst

Ook in andere wijken werd sterk geïnvesteerd.

In het westen kwam er een bioscoopcomplex, een winkelcentrum, een speelhal en een viersterrenhotel met 100 kamers en seminarieruimten. Een mooi geheel gewijd aan vrije tijd en toerisme, vlakbij de kaaien van de Vesder, met vele sympathieke restaurantjes.

In het Oosten van de stad zijn al heel wat projecten tot stand gekomen, voornamelijk op het gebied van opleiding (water, agroalimentair, bouw), op de voormalige industriële sites die een nieuwe bestemming kregen.

Het bewijs dat Verviers voortaan nieuwe investeerders aantrekt en een echte trekpleister voor Oost-België kan worden.

INFOS:

Ville de Verviers

Place du Marché, 55 – 4800 VERVIERS

087 325 325

info@verviers.be I www.verviers.be I www.facebook.com/verviers

Dutch